Heipä hei kaikille!

Olemme jo hetken aikaa miettineet oman elämäntaparemonttimme siirtämistä myös tänne netin ihmeelliseen maailmaan ja nyt rohkaistuimme. Olemme siis nuori pariskunta, alle 30vuotiaita molemmat. Perheeseemme kuuluu meidän lisäksi kaksi ihanaa poikaa, vanhempi on jo melkein 3,5vuotias ja uusin aarteemme on vasta reilun 2kk, pojat kulkevat täällä nimellä V-mies(vanhempi) ja tupla-V(nuorempi).

Teimme suuren elämänmuutoksen jo ensimmäisen lapsemme syntymän jälkeen kun pudotimme yhteensä reilusti yli 30kiloa painoa, mutta sitten elämämme kohtasi erinäisiä haasteita, joiden myötä jaksaminen oli välillä pohjamudissa ja nyt suuren ilouutisen eli toisen lapsen jälkeen olemme taas valmiita aloittamaan uuden ja pidemmän loppuelämän. Toistaiseksi lapsilukumme on nyt täynnä, (emme siis halua sanoa ettemmekö koskaan enää haluaisi lisää lapsia, mutta toistaiseksi keskitymme nykyiseen perheeseen) joten elämäntaparemontti tulee hyvään ajankohtaan. Haluamme antaa sekä itsellemme kevyemmän ja liikkuvamman loppuelämän sekä tietenkin haluamme lapsiemme oppivan hyvät eväät elämään jo kotoa.

Pääajatuksena tässä projektissa on se ettemme varsinaisesti laihduta, vaikka sitä seuraammekin tarkasti, vaan teemme lähinnä hyviä muutoksia elämässämme, jotta muuttuisimme terveemmiksi ja jaksavaisemmiksi. Varsinaisesti mitään sairauksia meillä kummallakaan ei ole, mutta ylipainoa on sen verran paljon molemmilla, että niiden mahdollisuus tulevaisuudessa on suuri. Haluaisimme muuttaa ruokailutottumuksiamme entisestään paremmiksi ja tietenkin liikkua vieläkin enemmän. Emme koskaan ole olleet mitään sohvaperunoita kumpikaan, mutta kummasti yhteisen elomme aikana molemmat ovat päässeet laiskistumaan ja hyvä ruoka on noussut suureksi nautinnon lähteeksi.

Emme myöskään halua ryhtyä millekkään ihme-dieetille, sillä haluamme tosiaankin loppuelämästämme paremman emmekä halua luopua mistään lopullisesti vaan muuttaa elämää niin, että kohtuus kaikessa! Emme siis halua luopua jostain tietyistä ruoka-aineista vaan karsimme huonoja valintoja niin, että osaamme jatkossa syödä kohtuudella ja pikkuhiljaa totuttaa itsemme vähempään ja terveellisempään... mottonamme siis onkin kohtuus kaikessa. Emme halua sitä, että joudumme sanomaan itsellemme jostakin herkusta, että sitä emme saa enää koskaan syödä, sillä silloinhan se vasta houkuttele (ja uskokaa pois, kokeiltu on!). Eli normaalilla perusruualla mennään, kasviksia, hedelmiä ja marjoja lisätään entisestään ruokavalioon, annoskokoja pienennetään ja liikuntaa lisätään. Näillä eväillä me viimeksikin mentiin ja saavutettiin paljon!

Jos nyt kuitenkin halutaan jonkinlaista suuntaa-antavaa painon kehityksestä sanoa, niin Tonilla olisi urakkana n.20kilon vähennys ja Tealla noin 25kilon vähennys vielä edessään, jotta painoindeksit olisivat siellä normaaleilla linjoilla... eli kyllä sitä painoa on kertynyt paljon!!! Mutta mitään kiirettä ei varsinaisesti ole, sillä kuten edellä sanottiin niin pääasiana on kuitenkin oma hyvä olo ja urheilun tuominen jälleen elämäämme... eli mitään hurjaa aikataulua ei asialle ole, mutta sen verran kunnianhimoisia olemme molemmat tässä asiassa, että monia plussa/jumitus-viikkoja ei sallita vaan suunnan tulisi olla kuitenkin kaiken aikaa alaspäin.

Mutta näillä eväillä mennään ja kaikille blogissamme vieraileville toivotamme hyvää syksyn odotusta ja tottakai otamme vastaan mukavaa palautettakin! :)